Oferta cukiernicza

Smaki tortów

1. TORT ADWOKATOWO – CZEKOLADOWY

Połączenie jasnych i czekoladowych biszkoptów, delikatnie nasączonych alkoholem. Biszkopty przełożone delikatnym kremem adwokatowym oraz czekoladowym.

2. TORT GRUSZKOWO – CZEKOLADOWY

Składa się z ciemnych i jasnych biszkoptów, górna warstwa to bita śmietana z kawałkami wyśmienicie słodkiej gruszki i wiórkami czekoladowymi,dolna warstwa to mus czekoladowy z kawałkami z czekolady. Tort może być udekorowany gruszką z czekolady lub kompozycja własna.

3. TORT MALINOWO-CZEKOLADOWY Z PRAŻYNKAMI

Puszysty ciemny biszkopt przełożony prażynkami o smaku orzechowo-czekoladowym, oraz musem czekoladowym z kawałkami czekolady, jasny puszysty biszkopt z musem malinowym obłożony śmietaną.

4. TORT ŚMIETANKOWO – TRUSKAWKOWY

Klasyczny lekki tort owocowy, składa się z jasnych biszkoptów, przełożonych bitą śmietaną połączoną orzeźwiającym musem ze świeżych soczystych truskawek. Góra tortu może być obłożona bitą śmietaną dodatkowo udekorowana owocami w słodkim żelu.

5. TORT AMBASADOR
Kompozycja trzech krążków biszkoptowych: jasnego, czekoladowego i orzechowego lekko nasączonych alkoholem. Dół tortu przełożony jest waniliowym kremem z dodatkiem kawałków brzoskwiń, następnie kremem czekoladowym z wiórkami czekoladowymi oraz ostatni krążek przełożony kremem orzechowym. Wspaniałe połączenie smaków, któremu nie można się oprzeć.

6. TORT ŚMIETANKOWO – CZEKOLADOWY
Duet jasnego i czekoladowego biszkoptu, przełożonego bitą śmietaną połączoną z wykwintną naturalną czekoladą, lekko nasączony alkoholem.

7. TORT MALAGA
Składa się z jasnych i czekoladowych biszkoptów delikatnie nasączonych alkoholem. Przełożony kremem adwokatowym i czekoladowym z dużą ilością rodzynek wcześniej nasączonych w rumie.

8. TORT WĘGIERSKI
Składa się z trzech ciemnych biszkoptów przełożonych kremem czekoladowym z dużą ilością wiśni nasączonych w alkoholu. Całość oblana polewą czekoladową, obsypany czekoladą lub w marcepanie.

9. TORT ORZECHOWO – ADWOKATOWY
Składa się z czekoladowych i orzechowych biszkoptów delikatnie nasączonych alkoholem. Przełożony lekkim kremem czekoladowym i orzechowym. Całość obłożona kremem, obsypana świeżo zmielonymi orzechami włoskimi lub w marcepanie.

10. TORT ORZECHOWY
Prawdziwy głęboki orzechowy smak. Trzy orzechowe blaty biszkoptu. Ponadto orzechy w maślanym delikatnym musem wzbogaconym spirytusem, wykończony czekoladą lub w marcepanie.

11. TORT TIRAMISU
Kompozycja dwóch biszkoptów jasnego i czekoladowego przełożone kremem kawowym, nasączony ponczem kawowym, dodatkowo przełożony bita śmietaną i biszkoptem oraz warstwa tiramisu na bazie masła i serka mascarpone.

12. TORT ŚMIETANKOWO-JAGODOWY
Klasyczny lekki tort owocowy, składa się z jasnych biszkoptów, przełożonych bitą śmietaną połączoną orzeźwiającym musem ze świeżych owoców jagody. Góra tortu może być obłożona bitą śmietaną dodatkowo udekorowana owocami w żelu lub kompozycja własna.

13. TORT CHERRY
Przepyszny tort składający się jasnego i ciemnego biszkoptu przełożonego bitą śmietaną czekoladową z kawałkami czekolady z dodatkiem wyselekcjonowanych wiśni w likierze, na górze warstwa bitej śmietany

14. TORT BEZOWO-KAWOWY
Lekki tort bezowy o idealnie dopasowanej kompozycji smakowej.
Składa się z bezy przełożonej kremem kawowym z dodatkiem naturalnie mielonej kawy. Tort może być dekorowany ciemną polewą z czekolady belgijskiej lub w masie marcepanowej.
Uwaga: Zamówienia na tort bezowo-kawowy należy składać ok. 1 tygodnia wcześniej przed realizacją.

16. TORT ŚMIETANKOWO-BRZOSKWINIOWY
Jasne biszkopty przełożone bitą śmietaną o smaku brzoskwini z kawałkami owoców góra tortu obłożona bita śmietaną.

Smaki ciast

1. CIASTO ADWOKATOWE

2. AMBASADOR

Kompozycja trzech biszkoptowych: jasnego, czekoladowego i orzechowego lekko nasączonych alkoholem.Ciasto jest przełożone waniliowym kremem z dodatkiem kawałków brzoskwiń, następnie kremem czekoladowym z wiórkami czekoladowymi oraz kremem orzechowym. Wspaniałe połączenie smaków,któremu nie można się oprzeć.

3. RAFAELLO

4. MIODOWNIK Z JAGODAMI

5. MIODOWNIK

Ciasto o zdecydowanym smaku miodu składa się z trzech placków miodowych przełożonych kremem grysikowym z rumem, wykończony białym lukrem

6. NAPOLEONKA

7. PIEGUSEK

8. WZ-ka

9. ZEBRA

10. KRÓWKA

Ciasto złożone z dwóch blatów o smaku toffi, przełożone lekkim budyniem waniliowym, wykończone kremem krówkowym, posypane płatkami migdałowymi. Przepyszne lekkie ciasto.

11. SACHER

12. MAKOWIEC Z LUKREM

13. MAKOWIEC Z PUDREM

14. SERNIK WIEDEŃSKI z polewą czekoladową

Cienki kruchy spód jasnego biszkoptu z warstwą puszystej masy serowej z dodatkiem bakalii,rodzynek, wykończony ciemną aksamitną czekoladą.

15. SERNIK Z BRZOSKWINIĄ

Na jasnym kruchym spodzie o znakomitym posmaku wanilii warstwa masy serowej z dodatkiem brzoskwiń, udekorowany żelem.

16. SERNIK Z BEZĄ

17. MAKOWO-SEROWY
Ciasto kruche a na nim dwie warstwy serowa i makowa z bakaliami, całość oblana czekoladą.

18. KRÓLEWIEC
Królewski przekładaniec, dwie warstwy ciasta miodowego i białego biszkoptu, przełożone puszystą masą budyniową kładzioną na gorąco z orzechami, udekorowany czekoladą.

19. ORZECHOWIEC
Składa się z jasnego biszkoptu i blatów kruchych z dodatkiem miodu, przełożonych kremem orzechowym, wykończony złocistymi zapiekanymi orzechami w miodzie.

20. CZEKOLADOWE
Lekkie ciasto ucierane o smaku czekoladowym z dodatkiem sera oraz wiśni w syropie, wykończone żelem oraz kokosem.

21. SZARLOTKA
Domowa receptura ciasta kruchego, przełożona warstwą świeżo startych jabłek z dodatkiem cynamonu i cukru waniliowego. Całość posypana cukrem pudrem.Może być podawana na gorąco.

22. DESER TRUSKAWKOWY
Typowo wiosenny deser, spód z jasnego biszkoptu przełożonego musem truskawkowy z dodatkiem truskawek. Całość udekorowana truskawkami zalana czerwoną galaretką.

23. DESER MALINOWY
Delikatne ciasto deserowe składa się z jasnego biszkoptu przełożonego warstwą musu ze świeżych malin. Całość udekorowana malinami zalanymi czerwoną galaretką.

24.DESER OWOCOWY RAJ
Delikatne ciasto deserowe składa się z jasnego biszkoptu przełożonego warstwą musu śmietankowego. Całość udekorowana różnymi sezonowymi owocami, zalanymi żółtą galaretką .

25. CHMURKA
Ciasto składa się z dwóch jasnych placków jogurtowych przełożonych naturalną śmietaną z rozdrobnionymi malinami, górna warstwa ciasta wykończona jest zapiekaną bezą i prażonymi płatkami migdałowymi, która nadaje lekkość oraz podkreśla elegancję ciasta.

26. TIRAMISU
Ciasto składa się z dwóch biszkoptów jasnego i czekoladowego przełożone kremem kawowym,nasączony ponczem kawowym, dodatkowo przełożone bita śmietaną, warstwa tiramisu na bazie masła i serka mascarpone.

27. KOŁACZ SEROWO-MAKOWY
Tradycyjny śląski kołacz na cieście drożdżowym z warstwą puszystego sera z rodzynkami i aksamitnego maku z dodatkiem bakalii. Całość wykończona dwukolorową układaną kruszonką na bazie masła, posypana cukrem pudrem.

28. SERNIK BABUNI
Ciemny ucierany spód ciasta czekoladowego zapieczony z puszystą mas serowej z dodatkiem kokosu, wykończony słodkim żelem brzoskwiniowym.

Ciasteczka

Ciasteczka jako dekoracja stołu weselnego kuszą gości niepowtarzalnym, wyrafinowanym smakiem i aromatem. Zachwycają swym wyglądem, smakują wyśmienicie i roztaczają kuszący zapach, który urzeka i zniewala.

W skład mieszanki wyśmienitych i różnorodnych, ręcznie robionych ciasteczek wchodzą: rogaliki orzechowe, ciastka kokosowe i orzechowe, beziki, baletki, kruche przekładane kremem, kruche przekładanie marmoladą, ryżowe toffi, maślane kwiatuszki, kokosowy raj, orzeszki, galaretka w cukrze, andruciki, nugaty, bajaderki, rafaello.

Paczki

Dobre wspomnienia z wesela, nie kończą się w ten sam dzień.

Paczki dla gości weselnych w formie prezentu za wspólną zabawę to już tradycja.

Proponujemy standardowo paczki:

– Paczka mała 0,50 kg – trzy rodzaje ciasta około 0,40 kg i drobne ciasteczka około 0,10 kg.

– Paczka średnia 0,70 kg – cztery rodzaje ciasta około 0,55 kg i drobne ciasteczka około 0,15 kg.

– Paczka duża 0,90 kg – pięć rodzajów ciasta około 0,70 kg i drobne ciasteczka około 0,20 kg.

– Kołacz weselny serowo – makowy udekorowany z życzeniami.

Lub kompozycja własna według indywidualnego zamówienia.

Do każdej z paczek dołączamy również życzenia weselne dla gości,każda paczka zapakowana jest dodatkowo w celofan w formie prezentu.

Istnieje możliwość dostarczenia własnych opakowań, pudełek.

CHCESZ ZŁOŻYĆ ZAMÓWIENIE NA NASZE WYROBY?

Kontakt

Dane firmowe:

Firma Handlowo Usługowa "ELMAT" Elżbieta Grabowska

Oddział: PIEKARNIA TYSIA

ul. Janowicka 2
43-512 Bestwina
woj. śląskie

m

NIP: 9372568641

Cukiernia i piekarnia:

+48 32 214 68 82
+48 32 447 70 82

biuro@piekarnia-tysia.pl
piekarniatysia@op.pl
wesela.piekarniatysia@op.pl

Przedstawiciel handlowy / konsultant weselny:

+48 664 029 568

spotkania weselne poniedziałek-piątek 8.00-16.00

+48 664 029 568

spotkania weselne poniedziałek-piątek po 16.00, sobota 8.00-13.00

Spotkania umawiamy telefonicznie z kilku dniowym wyprzedzeniem.

Strefa kulinarna:

+48 32 447 70 82

„Tworzymy z pasja marzenia podniebienia” – to nasze motto. Naszą specjalnością są słodkie stoły, torty dziecięce, torty weselne, pyszne chleby oraz bardzo smaczne domowe produkty z mięs, wyroby garmażeryjne oraz sałatki i surówki.

Godziny otwarcia siedziby firmy:

}

pon-pt: 6.00 - 16.00
sob.: 6.00 - 15.00

Godziny otwarcia sklepu firmowego:

}

pon-pt: 6.00 - 19.00
sob.: 6.00 - 15.00

Piekarnia Cukiernia Tysia